GTM

maandag 7 oktober 2013

Aardbeien-bessen ijs met mint


Een geweldige afsluiter van een heerlijk diner met een aantal vrienden.

voor 10 porties:
250 ml slagroom
250 ml melk
1 vanillestokje(s)
4 eidooier(s)
400 gr witte basterdsuiker
200 gr aardbeien
200 gr zwarte bessen
2 sinaasappel(s)
1 bosje(s) mint
1 limoen(en)

Maak de zwarte bessen en de aardbeien schoon. Gebruik van elk 150 gram en prak deze, laat het vocht zoveel mogelijk eruit lopen. Snijd de mint klein tot je 1 eetlepel hebt en vermeng het met de vruchten en 200 gram basterdsuiker en zet dit koud weg.
Snijd het vanillestokje over de lengte in en haal het merg eruit en vermeng dat met de melk. Kook de melk met het vanillestokje. Klop in de tussentijd de 4 eierdooiers en 160 gram basterdsuiker crèmig.
Vermeng au bain marie de warme melk met het eimengsel en klop het dikkig en laat het afkoelen.
Klop de slagroom stijf.
Meng nu de gepureerde vruchten en het ei-melkmengsel en spatel daarna de slagroom er doorheen en zet het minimaal 6 uur in de vriezer. Roer regelmatig met een vork óf gebruik een ijsmachine.
Pers de sinaasappels en de limoen uit en snijd het restant van de vruchten klein. Hak nog wat mint fijn. Vermeng alles samen met het restant van de basterdsuiker.
Leg 2 bolletjes ijs op een bord en schep de vruchtensaus er omheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen