GTM

woensdag 30 oktober 2013

Big Kahuna Burger


Rechtstreeks uit Pulp Fiction


voor 4 porties:
600 gr rundergehakt
1 ei
1 el paneermeel
4 plakken cheddar
4 schijven ananas
4 hamburgerbroodjes
4 el teriyakisaus
4 el tomatenketchup
4 el bruine basterdsuiker
1 el mosterd
zout en peper naar smaak

Kneed het gehakt met het ei en de paneermeel. Maak op smaak met zout en peper. Maak van het gehakt 4 hamburgers (het beste gaat dat met natte handen).
Leg de hamburgers in een ondiepe schaal en giet de teriyakisaus er overheen en laat dit minimaal 20 minuten marineren.

Roer de ketchup, basterdsuiker en mosterd door elkaar en verwarm dit op een laag vuur.

Bak de hamburgers in bv een grillpan (of op de BBQ) aan beide kanten mooi bruin en aan de binnenkant niet té gaar.
Snijd in de tussentijd de broodjes open en rooster de snijkanten onder de grill in de oven.
Smeer de snijkant van het onderste deel van een broodje in met de saus. Leg daarop de hamburger, dan een schijf ananas en tot slot de cheddar. Gratineer dit kort onder de grill. Garneer het met een blaadje sla en een schijfje tomaat.

Now that's a tasty burger!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen