GTM

zondag 27 oktober 2013

Boerenkool met spekkies en worst





voor 2 porties:
600 gr aardappelen
300 gr gesneden boerenkool
300 gr gerookt spek
1 (HEMA)-rookworst
75 gr boter
100 ml melk
zout

Maak de boerenkool schoon. Schil de aardappelen. Snijd eventueel het spek in blokjes (kant-en-klare dobbelsteentjesspek is natuurlijk net zo goed).
Doe in een pan een laag water en leg daarin de boerenkool en kook deze in 35 minuten gaar. Doe na een kwartier de aardappelen erbij en 5-10 minuten daarna de rookworst. En sorry mensen van Unox en alle andere rookworstmerken, maar voor mij is er maar één rookworst en die is van de Hema.
Bak in de tussentijd op een laag vuur het dobbelsteentjesspek.
Giet de aardappel/boerenkool af en voeg de boter toe. Voeg, terwijl de boerenkool gestampt wordt, de melk toe tot de gewenste samenstelling is bereikt. Roer de gebakken spekjes door de boerenkool. Maak van het uitgebakken spekvet een mooie jus en giet die in een kuiltje op de boerenkool.
Serveer er de rookworst bij.
Piccalilly erbij smaakt heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen