GTM

zaterdag 26 oktober 2013

Chimichurri


Argentijnse steaksaus, heerlijk bij alle soorten steak, zowel rund als varken.

voor 10 porties:
4 chilipepers
8 tenen knoflook
2 uien
4 el fijngehakte peterselie
1 el zeezout
1 tl oregano
1 tl tijm
2 laurierblaadjes
100 ml azijn
100 ml water
200 ml olijfolie

Alle ingrediënten fijnhakken cq. fijnsnijden en samen met het zout in een kom een half uur laten staan.
Azijn en water aan de kook brengen en aan het kruidenmengsel toevoegen. Weer een half uur laten staan.
Al roerend de olijfolie toevoegen.
De ChimiChurri is het lekkerste nadat het een paar dagen gestaan heeft. Maak het dus nìet een uurtje van te voren.

Het kan zijn dat het wat aan de scherpe kant is. Mensen die niet zo graag heel heet willen eten, adviseer ik om eerst de hoeveelheid pepers te halveren en in ieder geval de zaadjes te verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen