GTM

dinsdag 22 oktober 2013

Flammkuchen met garnalen


De heerlijke Franse tegenhanger van de pizza.

voor 2 porties:
250 gr bloem
130 ml water
2 el olijfolie
snufje zout
250 ml crème fraîche
500 gr garnalen
1 rode ui
2 chilipeper(s)
4 takje(s) dille

Bloem, water, olijfolie en zout goed kneden en minimaal een kwartier tot rust laten komen.

Snijd de chili's fijn en hak de dille. Snijd de ui in ringen.

Rol het deeg uit en besmeer dit met crème fraîche. Verdeel de rest van de ingrediënten erover.

Leg het geheel op een bakplaat. Bak de flammkuchen 15 minuten in een op 250°C voorverwarmde oven. Heb je een pizzasteen, verhit dan de oven maximaal gedurende een uur. De flammkuchen op steen is in 3-4 minuten klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen