GTM

zaterdag 19 oktober 2013

Hachee met rode kool en aardappelen


Fantastisch, 2 dagen genieten!

voor 4 porties:
600 gr sucadelappen
500 gr ui(en)
500 gr rode kool
1 kg aardappelen
2 el azijn
2 laurierblad(eren)
4 kruidnagel(s)
2 el bloem
500 ml runderbouillon
boter, om te bakken
zout en peper, naar
smaak

Snijd de uien in grote ringen en snijd het vlees in stukken van 1,5 x 1,5 cm.
Verhit wat boter in een pan en braad, onder voortdurend roeren, het vlees aan alle kanten goed aan. Voeg de uien toe en de bloem en blijf roeren.
Voeg azijn, kruidnagels, bouillon en laurierbladeren toe en roer alles goed door.
Breng de hachee weer aan de kook en laat op een zacht vuur een aantal uren stoven tot het vlees gaar is (afhankelijk van de vetheid van het vlees tot wel 3 uur).
Maak op smaak met zout en peper.

Schil de aardappels en kook die in ca. 20 minuten in zout water gaar.
Ik ga in dit recept uit van een pot, blik of zak rode kool. In een ander recept maak ik uitgebreid de rode kool.

Bij het serveren hoort uiteraard een schaaltje appelmoes!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen