GTM

maandag 21 oktober 2013

Ketjap chicken wings






voor 2 porties:
750 gr kippenvleugels
200 ml ketjap manis
50 ml arachideolie
50 ml chilisaus
1 tl djinten
1 tl 5-kruidenpoeder
2 el donkerbruine basterdsuiker
zout en peper

Snijd eventueel de kipvleugels in 2 stukken en verwijder de tip.
Strooi peper en zout over de vleugels en leg deze ongeveer een uur in pan een badje van ketjap, arachideolie, djinten en 5-kruidenpoeder.
Verhit de pan en wacht tot de ketjap begint te borrelen. Draai het vuur wat lager en let op dat de ketjap niet verbrandt. giet de chilisaus erover en strooi daarna de basterdsuiker erover. Keer regelmatig, totdat de kip gaar is en de saus lekker kleverig.
Verdeel de chicken wings over 2 schaaltjes en giet er rijkelijk saus overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen