GTM

zaterdag 12 oktober 2013

Saté met pindasaus




Als je eens "echt" Nederlands wilt genieten, dan ben je hier goed!
I.p.v. de hier gebruikte kipfilet kun je willekeurig vlees (rund, varken, lam) gebruiken. Houd dan alleen rekening met de grilltijd van de spiesen.

voor 4 personen:
600 gr kipfilet
150 ml  ketjap manis
1 el sambal brandal
2 tl djinten
2 tl ketoembar
1 tl djahé
0,5 tl trassi
1 kleine ui
3 tenen knoflook
1 pot pindakaas
(kokos)melk
1 el arachideolie

Snijd het vlees in stukken van 2 x 2 cm. Verwijder daarbij alle vliezen e.d. Snijd de ui en knoflook klein. Vermeng alle kruiden, ui, knoflook, olie en de ketjap, roer dit goed door elkaar.
Doe hier het gesneden vlees bij en laat dit minimaal 4 uur marineren (een dag van te voren is nog beter).

Haal het vlees uit de marinade en bewaar de marinade goed!
Rijg het vlees aan spiesen en grill deze. In de tussentijd kun je de pindasaus maken door de marinade met de pindakaas te vermengen en dit te verhitten. Gebruik de (kokos)melk om de pindasaus op de gewenste dikte te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen