GTM

vrijdag 29 november 2013

Dadels met geitenkaas en spek


Lekker bij de borrel, als tapas of als voorgerechtje

voor 12 hapjes:
12 dadels
100 gr geitenkaas
12 plakken ontbijtspek of pancetta
honing

Je hebt de mogelijkheid deze in de pan of in de oven te maken. Wil je het in de pan doen (zonder boter), dan hoef je de oven niet voor te verwarmen :-)

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de plakken spek in 2 stukken (níet over de lengte) en rek ze iets uit. Snijd de dadels overlangs open en haal indien nodig de pit eruit.
Vul de dadels met geitenkaas.
Rol de gevulde dadels in de plakjes ontbijtspek. Maak daar pakketjes van, zodat het spek aan alle kanten zit.
Doe de dadels in een ovenvaste schaal en zet ze ca. 15-20 minuten in een voorverwarmde oven. Sprenkel de laatste 2 minuten wat honing over de dadels en zet de schaal nog even in de oven.
In de pan is niet anders, bak tot het spek verkleurd is en de kaas tegen het smelten aan zit.

Serveer ze warm.

Andere tapasgerechten? Klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen