GTM

zaterdag 30 november 2013

Gemarineerde paprika met citroen


Heerlijk als tapasgerecht te gebruiken, of bij de borrel of gewoon als bijgerecht.

voor 4 porties:
3 rode paprika
½ citroen
1 teen knoflook
3 el olijfolie, extra vergine
zout en peper uit de molen

Verwarm de oven voor op 250°C bovenwarmte.
Paprika´s wassen en in 4 stukken snijden. Het pittenhuis verwijderen.
Leg de paprika´s met de huid naar boven in de oven totdat deze blaren gaat vertonen en deze wat zwart worden (3-5 minuten). Laat ze onder een theedoek afkoelen en pel daarna de geblakerde huid er af.
Maak een marinade van olie, uitgeperste knoflook en de citroensap van de citroen. Maak op smaak met zout (fleur de sel) en peper uit de molen.

Tip: laat de gemarineerde paprika´s een nachtje staan.

Andere tapasgerechten? Klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen