GTM

woensdag 6 november 2013

Nasi goreng met gehakt en pindasaus


Weer eens wat anders dan altijd die ham en reepjes varkensvlees.



voor 4 personen:
400 gr basmatirijst
500 gr rundergehakt
250 gr champignons
1 rode paprika
1 prei
1 ui
1 Spaanse peper
3 tenen knoflook
1 tl kurkuma
1 tl djahé
1 tl ketoembar
1 tl djinten
2 el ketjap manis
6 el pindaolie
zout naar smaak
4 porties pindasaus

Snijd de champignons in schijfjes, de ui en de prei in ringen, de paprika in blokjes, snijd de peper fijn en pers de knoflook uit.

Verhit in een pan wat pindaolie en bak daarin het gehakt rul. Meng het met de 4 kruiden. Voeg de uien toe en bak die 5 minuten mee. Dan de paprika ook 5 minuten, vervolgens de prei en als laatste de champignons, Spaanse peper en knoflook en maak op smaak met zout. Bak totdat de champignons hun vocht gaan verliezen. Haal de pan van het vuur.

Kook in de tussentijd de rijst en maak de pindasaus volgens mijn recept

Verhit in een wok wat pindaolie en voeg de rijst en de "saus" toe. Meng het op een hoog vuur (het liefste op een wokbrander) en maak op smaak met wat ketjap.

Schep wat van de nasi op een bord en een flinke lepel met pindasaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen