GTM

vrijdag 29 november 2013

Nederlandse macaroni


Geen zin om lang in de keuken te staan, maar je wilt wel snel iets lekkers maken? Simpele Nederlandse macaroni, naar oer-Hollands recept :-)
Makkelijk, snel (nog geen half uur) en de meeste dingen heeft bijna iedereen in huis.
Het heeft ook niets met culinaire bevlogenheid te maken, het is goedkoop, lekker, makkelijk en veel :-)


voor 2 personen:
400 gr half om half gehakt
150 gr soepgroente
1 grote ui
1 blik tomatenblokjes
i blikje tomatenpuree
1 tl oregano
½ tl chilivlokken
200 gr macaroni
oude kaas, eventueel geraspt
boter of olie

Snijd de ui grof. Rasp de kaas.
Verhit wat boter of olie in een pan en bak daarin het gehakt rul. Voeg alle ingrediënten (behalve de macaroni en de kaas) toe roer het goed door zet het vuur lager en laat het een 15-20 minuten op een laag vuur pruttelen.
Ik doe er een halve theelepel chilikruiden in. Wil je het niet zo scherp hebben, laat het dan achterwege. Wil je het echt heet hebben, doe er dan nog wat meer bij!
Kook in de tussentijd de macaroni volgens de verpakking, giet er wat olijfolie overheen.

Schep de macaroni op een bord en vervolgens wat van de saus. Bestrooi met de geraspte kaas.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen