GTM

dinsdag 12 november 2013

Pannenkoek met appel en kaneelsuiker


voor 2 porties:
125 gr bloem
1 ei
1 mespunt zout
1 braeburn appel
250 ml melk
2 el kaneelsuiker

Mix de eieren, bloem, melk en zout tot een beslag en laat dit een half uurtje staan.
Verwijder het klokhuis uit de appel, schil de appel en snijd deze in schijfjes.
Er zijn nu 2 smaakvariaties:
1. Bestrooi de appelschijfjes met wat kaneelsuiker en laat dit een kwartiertje trekken.
2. Bestrooi de pannenkoek pas nà het bakken met de kaneelsuiker.
(Er zit een verschil in beide, omdat je bij de eerste variant de suiker iets laat karameliseren.)
Verhit wat boter in een niet al te hete pan en giet wat van het beslag in de pan. Leg wat van de appelschijfjes op de pannenkoek. Laat dit bakken totdat de bovenkant droog is.
Draai de pannenkoek om en bak de andere kant totdat deze goudbruin is.

Kaneelsuiker kun je kant-en-klaar kopen, maar het is net zo makkelijk zelf te maken: 4 el suiker en 2 tl kaneel goed met elkaar mengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen