GTM

donderdag 19 december 2013

Garnalensalade met 2 verschillende dressings


Heerlijke salade die je makkelijk als complete maaltijd kunt nemen

voor 4 porties:
200 gr Hollandse garnalen
200 gr gemengde sla
75 ml extra vierge olijfolie
25 ml aceto balsamico bianco
½ tl honing
½ tl mosterd
8 basilicumblaadjes
½ tl grof zeezout
2 romatomaatjes


Maak een dressing van 50 ml olie, de balsamico, honing, mosterd en maak op smaak met zout en peper.
Doe de basilicumblaadjes en het zeezout in een vijzel en maal het tot een massa. Voeg dan de rest olie toe.
Maak indien nodig de sla schoon en snijd dit grof-fijn. Snijd de tomaatjes in kwarten.
Leg wat van de sla op een bord, leg de tomaten er in een ring omheen.
Besprenkel de sla met de eerste dressing.
Verdeel dan de garnalen in het midden op de sla en besprenkel dit met de basilicumdressing.

Lekker met stokbrood of ciabatta.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen