GTM

zondag 22 december 2013

Spaghetti aglio, olio e peperoncino


De makkelijkste en lekkerste spaghetti


voor 4 porties:
400 gr spaghetti
150 ml extra vergine olijfolie
4 tenen knoflook
2 rode chilipeper
Parmezaanse kaas/3 jaar oude Zaanlander/extra oude boerenkaas

Kook de spaghetti in ruim water. Snijd de knoflook en de chilipepers in hele dunne schijfjes. Afhankelijk van de smaakvoorkeur de zaadjes van de chilipepers verwijderen (milder) of mee laten doen (scherper).
Verwarm op een heel laag vuur de olie en voeg de schijfjes knoflook en chili toe en laat dit staan. Laat het absoluut niet bakken of aan de kook komen, er moet alleen smaak aan de olie worden afgegeven.

Als de spaghetti gaar is, giet dan de spaghetti vervolgens af maar zo, dat er iets vocht achterblijft.
Voeg de spaghetti toe aan de knoflook en chili en verwarm, onder rustig vermengen, nog een minuutje.

Schep het gerecht op borden en doe er nog wat gemalen kaas over.

Buon appetito

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen