GTM

vrijdag 3 januari 2014

Basilicum-rucolasalade


voor 4 porties:
300 gr rucola
100 gr basilicum
60 gr pijnboompitten
3 el aceto balsamico
3 el witte wijn
1 el zonnebloemolie
5 el walnotenolie
1 tl honing
Parmezaanse kaas of overjarige Goudse
zout en peper uit de molen, naar smaak

Scheur de basilicumblaadjes klein. Maak de rucola schoon en verwijder de harde steeleinden.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat deze afkoelen.
Vermeng de aceto balsamico, witte wijn, zonnebloemolie en walnotenolie goed door elkaar en maak dit op smaak met honing, zout en peper.
Schik de rucola en basilicum op een bord en besprenkel met de dressing. Strooi de pijnboompitten erover. schaaf wat kaasstukjes van de kaas en verdeel die over de borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen