GTM

woensdag 15 januari 2014

Chinese vijf-kruiden chicken wings


Dit keer geëxperimenteerd met de oven-instelling. I.p.v. vol vermogen gedurende een half uur-drie kwartier, de temperatuur nu lager gehouden en heerlijk lang laten garen. De alufolie zorgt ervoor dat het niet uitdroogt.





voor 4 personen:
16 complete kipvleugels
4 tenen knoflook
1 kleine ui
1 el suiker
1 el vijf-kruidenpoeder
2 el hoi-sinsaus
2 el sojasaus
2 el arachideolie
1-2 el sambal badjak
1 limoen
zout naar smaak

Pers de knoflook, of snijd ze heel klein. Snipper de ui. Pers de limoen uit.
Snijd de kipvleugels in tweeën.
Maak een marinade van alle ingrediënten en maak op smaak met zout.
Leg de vleugels minimaal een uur of 2 in de marinade.

Verwarm de oven voor op 140°C. Vet een ovenschaal in of gebruik bakpapier, leg de wings in de ovenschaal en dek deze af met alufolie. Laat ze 2 uur garen.
Verwijder de alufolie, verhoog de temperatuur naar 180°C en bak ze nog eens 10-15 minuten om ze een krokante korst te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen