GTM

donderdag 30 januari 2014

Meloen met veldsla, Italiaanse vleeswaren en basilicumsaus


Heerlijk als lunch, voorgerecht, salade bij de hoofdmaaltijd, of àls hoofdmaaltijd.

voor 2 porties:
¼ watermeloen
½ galliameloen
200 gr veldsla
½ limoen
12 basilicumblaadjes
4 el extra vierge olijfolie
1 tl zout
50 gr parmaham
50 gr Milanese salami
50 gr luchtgedroogde varkensvleeswaar

Haal met een lepel het vlees uit de 2 meloensoorten. Bewaar de schillen.
Houdt een aantal kleine basilicumblaadjes apart en snijd de rest iets fijn. Meng dit met het zout en de olie en knijp de halve limoen er boven uit. Pureer dit.
Was de sla en maak het droog.

Leg de sla op het midden van een groot bord. Leg de verschillende meloenstukken er omheen. Knijp de
meloenschillen leeg boven de veldsla en bestrooi het met weinig zout.
Drapeer de verschillende soorten vleeswaren over de meloenstukken en besprenkel dit met de basilicumsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen