GTM

zaterdag 8 februari 2014

Calamares met aioli


Een overheerlijk gerecht dat je binnen 5 minuten op tafel kunt hebben.

voor 2 personen:
3 pijlinktvistubes (diepvries)
2-3 el bloem
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen zwarte peper
3 el mayonaise
2 tenen knoflook
sap van een halve citroen
zeezout

Laat de inktvis ontdooien en snijd ze in ringen. Dep deze heel erg goed droog.
Doe in een boterhamzak de inktvis, bloem, paprikapoeder en de peper en schud dit goed, zodat alle stukjes inktvis een jasje hebben.
Frituur de inktvisringen gedurende 2-3 minuten of bak ze in een neutrale olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi met zeezout.
Pers in de tussentijd de knoflook uit en meng dit met de mayonaise en de citroensap. Maak op smaak met gemalen zeezout.

Lekker met een stukje stokbrood , een salade, als lunch, als bijgerecht, tapas of zomaar tussendoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen