GTM

woensdag 5 februari 2014

Espresso-Chili Chicken Wings


Weer eens een totaal andere smaak aan de wings!


voor 2 personen:
800 gr kipvleugels (is het voor een tussendoortje, neem dan wat minder)
sap van 1 citroen
2-3 kopjes espresso
2 tl chilivlokken
3 el zeezout
3 el stroop
2 el aceto balsamico


Snijd de kipvleugels in 2 stukken en verwijder eventueel de tip.

Maak een marinade (eigenlijk een pekelwater) van alle ingrediënten.
Stop de kipvleugels in een plastic zak, giet de marinade erin en sluit het af. Laat dit minimaal 2 uur in de koelkast tot rust komen en intrekken.

Verwarm de oven voor op 140°C. Haal na ruim 2 uur (max 4 uur) de kipvleugels uit de zak.Vet een ovenschaal in of gebruik bakpapier, leg de wings in de ovenschaal en dek deze af met alufolie. Laat ze 2 uur garen.
Verwijder de alufolie, verhoog de temperatuur naar 180°C en bak ze nog eens 10-15 minuten om ze een krokante korst te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen