GTM

woensdag 5 februari 2014

Lamsgehaktballetjes met yoghurt-komijndip


Een heerlijk receptje uit de Turkse keuken

voor 2 personen
400 gr lamsgehakt
1 rode ui
4 tenen knoflook
1 tl paprikapoeder
2 el paneermeel
3 eieren
300 ml yoghurt (eventueel Turkse)
1 tl komijnpoeder
zout en peper naar smaak
boter/olie om te bakken

Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn.

Meng het gehakt met de ui, knoflook, 1 ei en de paprikapoeder, maak op smaak met zout en peper. Draai met natte handen kleine balletjes.

Klop de 2 eieren in een kom en voeg de yoghurt en komijnpoeder toe en naar smaak wat zout en peper.

Verhit wat olie in de pan en bak daarin de balletjes bruin en gaar.

Serveer met ratatouille, een salade en/of Turks brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen