GTM

zondag 31 augustus 2014

Daging smoor

Als fervent/verwend liefhebber van de Indonesische keuken heb ik eigenlijk veel te weinig recepten van die fantastische keuken online staan. Goed, nu komt er weer één bij: Daging smoor, een heerlijk rundvleesstoofgerecht, wat gezien kan worden als de tegenhanger van babi ketjap.





Voor 4 personen:
600 gr sukadelappen
3 uien
6 tenen knoflook
1 limoen
1 el sambal brandal
een snufje nootmuskaat
2 kruidnagelen
2 el ketjap manis
2 tl donkerbruine basterdsuiker
pindaolie
100 ml water
peper en zout naar smaak

Snijd het vlees in hapklare brokken en snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Pers de limoen uit.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees en fruit de uien en de knoflook.
Voeg alle andere ingrediënten toe en zet het vuur laag. Laat dit 2-3 uur sudderen. Als het dreigt uit te drogen, doe er dan wat (heet) water bij.

Heerlijk met nasi goreng, witte rijst, sambal goreng boontjes om maar wat te noemen. Dit keer heb ik het met nasi goreng gemaakt: groene paprika, uitje, champignons, knoflook, flink wat chilipeper, lente-ui, wat kruiden en zout en je hebt zomaar wat lekkers.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen