GTM

donderdag 7 augustus 2014

Spaghetti Arrabiata

Het geheim van Arrabiata is gewoon een flinke hoeveelheid chilipepers en sambal :-)



Voor 4 personen:
500 gr half om half gehakt
600 gr spaghetti
400 gr champignons
2 grote rode chili's
1-2 el sambal
1 grote ui
1 gele paprika
6 tenen knoflook
400 gr tomaatstukjes
Provençaalse kruiden naar smaak
Verse basilicum
Geraspte kaas
Olie/boter om te bakken
Zout en peper naar smaak

Pers de knoflook uit en snijd de ui en paprika groffijn. Snijd de chili's fijn. Snijd de champignons in schijfjes. Hak de basilicum fijn en bewaar wat voor de garnering.
Verhit wat boter en/of olie in een pan en fruit daarin de ui, de paprika, sambal en de chili. Voeg even later het gehakt en 2 tenen knoflook toe en bak deze mee.
Bak de champignons apart en als ze vocht afgeven, voeg ze dan bij het gehakt. Voeg de kruiden en zout en peper naar smaak toe.
Voeg de tomaat toe en laat het geheel met de deksel op de pan een kwartiertje sudderen.
Kook de spaghetti conform de verpakking.
Doe wat spaghetti op een bord, schep daarover wat van de saus en bestrooi per bord met 1 vers uitgeknepen knoflookteen. Mensen die niet zo van die knoflookgeur houden, tóch doen en anders haal je voor het persen de "pit" of het hart uit de knoflook.
Bestrooi met geraspte kaas en garneer met een takje basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen