GTM

zondag 7 september 2014

Kibbelingen met verse kruidendip

Wie kent ze niet, kibbelingen en wellicht hebben we ze allemaal wel een keer gehad. "Onze" eigen gefrituurde kabeljauwstukje. Daar kan geen fish-'n'-chips tegenop!




Voor 2 porties:
500 gr kabeljauw
1 el viskruiden
500 ml melk
250 gr bloem
1 ei
4 el mayonaise
1 bosje dille
1 bosje basilicum
1 bosje platte peterselie
1 bosje dragon
zout en peper naar smaak

Een paar uur van te voren:
Snijd de vis in hapklare brokken en dep ze droog. Hak de groene kruiden fijn.
Doe de vis samen met de viskruiden in een plastic zak en laat dit een aantal uren in de koelkast trekken.
Maak een beslag van de melk, bloem en ei.
Vereng de groene kruiden met de mayonaise en roer dit goed door elkaar. Maak op smaak met zout en peper.

Verhit de frituur op 180°C en bak de kibbelingen goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Neem ASJEBLIEF kabeljauw, die is gewoon goed, lekker, stevig en ja een paar centen duurder, maar je merkt het verschil.
I.p.v. viskruiden kun je ook heel goed kipkruiden nemen. Hebben vis en kip wat met elkaar te maken? Nee helemaal niet, maar de kruiden smaken er prima op.
Mensen die bang zijn voor wat vet en olie, neem 2 lepels mayo-light en 2 lepels Griekse yoghurt.
Wil je het anders? Een uitje erin, wat knoflook, beslag met water i.p.v. melk? Ik zou zeggen: ga je goddelijke gang.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen