GTM

zondag 7 september 2014

Mosselen, een pittig variantje

Ik eet het eigenlijk veel te weinig, want er valt zoveel te variëren met mosselen en het is zó lekker.



Voor 1 portie:
2 kg mosselen
1 vleestomaat
2 kleine wortelen
1 ui
1 prei
3 teentjes knoflook
1 bosje bladselderij
1 limoen
1 chili
2 laurierblaadjes

1 glas Hugo (of gewone witte wijn)
zou en peper naar smaak

Was de mosselen en haal de mosselen die niet dicht willen eruit.
Snijd de tomaat, wortelen, ui, knoflook, prei en chili grof-fijn. Hak de selderij grof. Snijd de limoen in 2 stukken.
Doe in een grote pan alle ingrediënten (maximaal driekwart gevuld). De selderij als laatste. Knijp de limoen boven de pan iets uit en (indien gewassen) doe de helften in de pan.

Zet het vuur hoog. Als de deksel door de stoom omhoog komt, haal deze er dan van af en schud de pan om. Herhaal dit nog 2 keer.

Schep de mosselen inclusief de groente in een schaal en serveer er patat of stokbrood bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen