GTM

zondag 5 februari 2017

Chocolademousse

JA, hier wordt je lekker dik van!



voor 4 porties:
100 ml melk
2 eidooiers
30 gr suiker
180 gr pure chocolade met minimaal 70% cacao
375 ml slagroom


Breek de chocolade in kleine stukken en laat dit au-bain-marie smelten (magnetron kan ook, maar pas op dat de chocolade niet begint te klonteren).
Kook de melk. Roer de suiker door de eidooiers totdat deze lichtgeel van kleur worden. Voeg een klein beetje van de melk bij de eieren. Zet de pan met melk op een laag vuur en giet het eidooier-mengsel erbij en blijf goed roeren. Kieper je direct de hete melk bij de eierdooiers, dan moet je een ander recept opzoeken, namelijk die van roerei :-) Op deze manier kan het ei aan de hogere temperatuur wennen.
Als het mengsel begint te binden, haal het dan van het vuur en blijf roeren. Voeg de chocolade bij het mengsel, roer goed totdat alles vermengd is en laat dit afkoelen.
Klop de slagroom en spatel de afgekoelde chocoladebrij bij de slagroom. Je kunt de mousse in een vormpje gieten of in een schaal waar je later quenelles uithaalt. 
Laat het minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen