GTM

zaterdag 2 mei 2020

Nederlandse broodjes


Of je er nu bolletjes, kadetjes of puntjes van maakt, het Nederlandse brood heb ik in het buitenland nog niet gezien. Voor de guilty pleasure:

500 gr bloem
25 gr verse gist
25 gr suiker
300 ml melk
10 gr zout
50 gr boter
Extra bloem en boter

Gist oplossen in een beetje lauwe melk
De bloem vooraf zeven. Alle ingrediĆ«nten bij elkaar en LANG kneden echt een half uur. Dus neem de machine maar šŸ˜„
De boter niet in 1 keer erbij, maar in delen toevoegen.
Van het deeg 10 porties maken en deze opbollen. Bekijk deze link daarvoor, dat is handiger dan hier een heel kulverhaal te schrijven.
De broodjes op een bakplaat 90 min afgedekt op een warme vochtige plaats laten rijzen. Dan de porties vouwen en opnieuw opbollen. Weer 90 min laten rijzen. Dan de oven voorverwarmen op 230°C, GEEN hete lucht, gewoon boven en onderwarmte.
Kluts het ei en kwast dit over de broodjes. Breng de temperatuur terug op 210°C en bak ze 8-12 min in de oven.
Smelt wat boter smelten en kwast dit over de hete bolletjes.

Zet de boter en pindakaas, boerenkaas, chocoladehagel, komijnekaas maar klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten