voor 4 personen:
1 kleine ui
1 teen knoflook
boter om te bakken
1 bouquet garni
80 gram rijst
500 gr gepelde tomaten in saus
1,25 liter kippenbouillon
300 gr rundergehakt
1 theelepel paprikapoeder
0,5 tl knoflookpoeder
peper en zout naar smaak
boter om te bakken
eventueel 50 gr vermicelli
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Verhit wat boter in een pan en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg de tomaten met de saus toe, de bouquet garni en een kwart van de bouillon. Laat dit een klein half uur op een laag vuur sudderen. Maak op smaak met zout en peper.
Voeg dan de rijst en de bouillon toe en laat dit 20 minuten trekken.
Haal het bouquet garni uit de pan en pureer met een staafmixer.
In feite is een doodnormale tomatensoep nu klaar. Je kunt er ook voor kiezen om het uit te breiden. Meng dan tijdens de kooktijd van de soep het gehakt, zout en peper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Draai hiervan kleine balletjes.
Voeg deze als laatste aan de soep toe en laat het nog een klein kwartier trekken totdat de balletjes gaar zijn. Eventueel kun je tegelijkertijd met de balletjes wat vermicelli toevoegen.
Serveren met zelfgemaakte soepstengels maakt het helemaal af.