In dit recept combineer ik 2 van mijn lievelingsgerechten, namelijk pindasaus of saté en chicken wings. Ik gebruik de kruidenmix voor pindasaus, als basis voor de marinade van de chicken wings.
voor 2 porties:
- 800 gr kippenvleugels
- 20 gr satékruiden
- 3 el citroensap
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 5 el ketjap manis
- 2 el pindaolie
- 2-3 tl sambal manis
- zout en peper
- maïzena
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Meng alle ingredienten in een kom samen met de (gedeelde) chicken wings. Laat dit 24 uur (of langer) marineren.
Grillen kan op verschillende manieren, wat maar de voorkeur heeft:
- slow cooking, temperatuur op 120°C, een uur grillen, daarna nog 15 minuten op 200°C
- fast cooking, 30 minuten op 200°C
Omdat er veel ketjap in zit, gaat mijn voorkeur uit naar slow cooking. Hierdoor, waarbij het vlees bijna van het botje valt en de kans op verbranden van de ketjap het minst groot is.