Je moet best wel van een beetje pittig houden. (Ik hoop er aan te denken om nog foto’s te maken van het eindresultaat :-))
voor 2 personen:
1 kg spareribs
100 ml ketjap manis
1 ui
4 tenen knoflook
2 el sambal brandal
100 ml tomatenketchup
50 ml olijfolie
1 tl zout (eventueel Old Hickory)
2 tl ketoembar
2 tl djinten
1 tl djahé
1 el azijn
1 el honing
Snijd de ui en de knoflook fijn en maak een marinade met alle andere kruiden.
Verwijder het vlies aan de achterkant van de spareribs. Dit is taai, houdt de marinade aan één tegen en zorgt er voor dat de ribs kromtrekken. Niks goed voor dus. Het makkelijkste gaat dit door de botte kant van een mes tussen het vlies en een botje te wrikken en daarna kun je het helemaal wegtrekken.
Leg de spareribs in halve racks in een pan met water en laat dit aan de kook komen. Laat het ongeveer 3 kwartier pruttelen (niet helemaal snotgaar koken!).
Spoel daarna de spareribs af, laat ze afkoelen en leg ze een dag in de marinade.
Kort nog boven de grill krokant bakken en smullen maar.