Calamares in 15 minuten
voor 2 porties:
peper en zout
1 el bloem
1 el mayonaise
1 el yoghurtolijfolie
1 lente-ui
1 sjalotje
2 tenen knoflook
een paar takjes dille
een paar takjes peterselie
2-3 pijlinktvis
Snijd de pijlinktvis in ringen, pers de knoflook uit, hak de dille en peterselie fijn, snipper het sjalotje en snijd de lente-ui in ringen. Maak de bloem op smaak met de rest van de dille en zout en peper en wentel de inktvisringen hierin.
Schud de meeste bloem van de inktvis. Verhit de olie in een pan en bak de inktvisringen, lente-ui, knoflook en peterselie in een paar minuten gaar. Beslist niet te lang, anders wordt de inktvis rubber. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Maak van de mayonaise, yoghurt, sjalot, de helft van de knoflook, dille en peterselie een dipsaus. Maak het op smaak met zout en peper.
Serveer de dip bij de ringen.
Andere tapasgerechten? Klik hier