Voor 2 porties:
1 varkenshaas
1 ui
2 tenen knoflook
1 sinaasappel
1 tl tijm
olijfolie
250 gr champignons
100 ml room
100 ml bouillon
zout en peper
1 bosje peterselie
touw
Rasp de sinaasappel en snijd deze vervolgens in schijven. Pers de knoflook uit. Maak van de sinaasappelrasp, tijm en olie een marinade. Snijd de champignons in schijfjes. Snipper de ui.
Klap het dunne einde van de varkenshaas terug en knoop dit vast met een stuk slagerstouw.
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en leg deze in de marinade en laat dit minimaal een uur marineren.
Haal vervolgens de varkenshaas uit de marinade (bewaar deze) en bak hem aan alle kanten goed bruin.
Doe de varkenshaas in een ovenschaal en leg er wat schijven sinaasappel overheen.
Doe de schaal gedurende een half uur in een op 150°C voorverwarmde oven.
Maak in de tussentijd van de marinade, champignons, room, bouillon, ui, zout en peper een saus en laat deze inkoken. Als deze te dun blijft, bind deze dan met een roux (boter en bloem 1:1) of een bindmiddel naar keuze.
Garneer met peterselie en een schijf sinaasappel. Eet smakelijk!