Voor 2 personen:
400 gr kippenvleugels
50 ml tomatenketchup
50 ml neutrale olie
2 tl kipkruiden
2 el honing
cayennepeper naar smaak
kerriepoeder naar smaak
knoflookpoeder naar smaak
Provençaalse kruiden naar smaak
zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 150°C.
Snijd de kippenvleugels in 2 gedeeltes.
Vermeng alle ingrediënten en laat de kip er een half uurtje in marineren. Dek de schaal af met alufolie en schuif deze tussen de 1,5 en 2 uur in de oven.
Verhoog de temperatuur naar 180°C, verwijder de alufolie en bak ze aan beide kanten nog 5-10 minuten.
Het resultaat zijn botergare chicken wings.
Serveer de kip en giet de achtergebleven marinade als saus over de kip.
Oja… het staat niet tussen de ingrediënten, maar ik heb bij de marinade toch nog een scheut cola gedaan 😀