Maar eens een andere variant voor mijn chicken wings
voor 2 personen:
750 gr kippenvleugels
1 sinaasappel
2 tenen knoflook
1 chilipeper
100 ml tomatenketchup
100 ml honing
200 ml water
2 el lichtbruine basterdsuiker
2 el azijn
1 el sesamolie
1 tl gember
2 tl maizena
Trek met een zesteur ongeveer 1 theelepel sinaasappelschil. Pers de sinaasappel uit. Snijd de knoflook en de chilipeper fijn.
Meng de ingrediënten (behalve de maizena) in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook.
Laat het een paar minuutjes doorkoken en voeg dan de maizena (met water aangelengd) toe.
Als de saus mooi gebonden is, haal dan de pan van het fornuis en doe de kippenvleugels erin en laat dit minimaal een uur marineren. Roer af en toe.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de kippenvleugels met aanhangende saus in een ovenschaal en bak deze ca. 1-1,5 uur (afhankelijk van hoe groot en dik de vleugels zijn). Keer de vleugels elk kwartier om. Haal de vleugels uit de schaal en laat ze afgedekt rusten. Doe ondertussen de saus in een pan en laat dit iets indikken zeef het en roer dit tot een gladde saus.
Serveer de wings met de saus erover en met een stokbroodje erbij… lekker!