Voorwoord/update over thuis koken

Eten met Lex, coca cola spareribs of chicken wings en bijvoorbeeld de Big Kahuna Burger


Ik ben een hobbykok en ik vind thuis koken hartstikke leuk.

De thuisrecepten die je hier vindt, zijn recepten die ik in de loop der tijd heb gemaakt, nog ga maken of waar ik een bijzondere band mee heb.


De hoeveelheden en smaakcombinaties komen niet van andere recepten die je links en rechts op internet of in kookboeken vindt, deze dienen voor mij hooguit als leidraad. Ik houd er namelijk van om op een eigen wijze mijn recepten op te bouwen.

Mijn recepten, of het nu coca cola spareribs zijn of idem met chicken wings maar ook een heerlijke marinade, flammkuchen of juist de bodem flammkuchendeeg, zijn afgestemd op mijn eigen smaak, dat wil zeggen dat het over het algemeen best pittig is. Bovendien is er een aantal recepten, zoals bijvoorbeeld de Big Kahuna Burger of spaghetti Carbonara, die authentiek zijn en blijven. Hieraan verander ik niets.
Wil je een recept thuis koken, let dan op de hoeveelheid en combinatie van kruiden en specerijen. Niet iedere maag is er een liefhebber van en er zullen mensen ook vreemd staan te kijken bij mijn coca cola spareribs of chicken wings 🙂

Mijn eigen kijk op eten en eten maken. Ik ben niet blikjesschuw.
Ook gebruik ik wel eens een pakje of een zakje. Erg? Welnee als kwaliteit op nummer één blijft staan is er niet aan de hand.
Daarbij: gemak dient de mens.

Inmiddels heb ik ook een boekje gemaakt van een selectie van mijn lekkerste recepten. Je kunt mijn receptenboek hier bekijken. Heb je interesse? Laat het dan even weten.

Ik refereer dan maar aan een oud spreekwoord:

Wie het gemak niet zoekt, is een luiaard!

Update:
01-05-2020 Nederlandse broodjes toegevoegd
01-05-2020 Echte Oudhollandsche kroketten! toegevoegd

1 reactie

  1. Er zijn al veel recepten hier waar ik inmiddels een bijzondere band mee heb.
    Aanrader? Saté.. de colakip.. de salades… ja wat niet eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »