Spaghetti Carbonara met een beetje meer

Traditionele gerechten hoeven absoluut niet moeilijk te zijn. Sterker nog. Het zijn over het algemeen hele eenvoudige gerechten die zich al eeuwen bewijzen.

Voor 2 personen:
250 gr spaghetti
100 gr gerookt spek (bij voorkeur Pancetta, of nog beter guanciale)
100 gr Pecorino of anders Parmezaanse kaas
4 eieren
2 el olijfolie
veel versgemalen peper
een klein beetje zout
en voor het beetje meer:
4 teentjes knoflook
1 chilipeper
bosje peterselie

Spaghetti Carbonara bestaat, volgens het traditionele gerecht, alleen uit de eerste 7 ingrediënten.
Wil je dus in de voetsporen van de Romeinen blijven (het gerecht lijkt de stammen uit de streek Lazio, waarin Rome zich bevindt), vergeet dan de laatste 3 toevoegingen. Die laatste 3 heb ik toegevoegd omdat ik het gewoon lekker vind én het is een kleine hint naar spaghetti aglio, olio e peperoncino.

Snijd de spek in kleine blokjes. Rasp de kaas pers de knoflook uit of snijd ze heel fijn. Snijd de chilipeper fijn en hak de peterselie grof-fijn.

Kook de spaghetti al dente conform de verpakking. Gebruik hiervoor de helft van het zout wat je normaal gesproken zou gebruiken. De kaas en het spek zijn al zout genoeg.
Bak in de olijfolie de spekblokjes uit en voeg de laatste minuut de chilipeper toe.
Klop in de tussentijd in een schaal de eieren met de kaas, knoflook en versgemalen peper.

Schep het meeste vet en olie uit de pan (of gebruik een stuk keukenrol om het op te zuigen en weg te gooien). Vermeng nu de spaghetti, spek en ei-mengsel, totdat alle spaghetti voorzien is van een laagje ei. Schep het op borden en strooi er wat verse peterselie over.

Caramba… ohnee Carbonara!

Bekijk ook eens

2 reacties

  1. Heerlijk met een koel glas Hugo met wat verse mint erin.;-)

  2. Het schijnt volgens de kok "himself" een flans gerecht te zijn. Ok… een kind kan de was
    doen. Het is supermakkelijk te maken, qua ingrediënten altijd wel in huis. Ook prima te bereiden als de mussen van de warmte dood van het dak vallen. Maar het is ook erg… heeeel erg lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »