Saucijzenbroodje

Een van de dingen die je mist als je in het buitenland woont is ongetwijfeld het saucijzenbroodje. In vele winkels nagemaakt, maar stiekem is die van de Hema toch best wel heel erg lekker.
Ook voor mensen die niet in het buitenland wonen, en wellicht de Hema om de hoek hebben, maar het toch eens zelf willen maken heb ik dit recept gemaakt.

voor 10 saucijzenbroodjes:
500 gram gemengd gehakt
2-3 tl sambal naar keuze (ik heb sambal  manis gebruikt)
1,5 tl zout
1,5 tl peper
1 el maggi
1 el paneermeel
1 tl vers geraspte nootmuskaat
2 eieren
10 velletjes bladerdeeg van 12×12

Verwarm de oven voor op 200°C of 180°C op hetelucht.
Meng het gehakt met de kruiden, paneermeel, de maggi en 1 ei. Als je denkt dat het prima smaakt is het niet genoeg gekruid, het mag best pittig zijn en de smaak van nootmuskaat moet overheersen.

Uiteindelijk houd je ca. 600 gram massa over. Verdeel dit in 10 porties van 60 gram en rol van deze porties 11-12 cm lange worstjes. Wil je er meer in hebben… mijn zegen heb je. Ik had er zelfs 100 gram in zitten maar dat was eigenlijk een beetje teveel (op een vel van 18×18).

Leg een velletje bladerdeeg op je werkblad en leg iets van het midden een worstje. Vouw het bladerdeeg over het worstje en gebruik een vork om de 2 zijden aan elkaar vast te maken. Laat de uiteinden open.
Klop het tweede ei los en bestrijk de bovenkant van het saucijzenbroodje hiermee.
Ca. 20-25 minuten in de oven, ietsje af laten koelen (niet teveel!) en smullen maar.

Bekijk ook eens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »