De lekkerste soepstengels

Heerlijke zelfgemaakte soepstengels. En dan nu nog de soep!

voor 10 soepstengels:
4 vellen bladerdeeg
1 sjalot
0,5 bosje bieslook
1 teen knoflook
1 ei
zout, naar smaak

Snijd de sjalot, knoflook en bieslook héél erg fijn. Klop het ei los. Verwarm de oven voor op 200°C

Meng de sjalot, knoflook en bieslook goed door elkaar. Maak op smaak met wat zout óf strooi later wat fleur de sel over de soepstengels. Overigens is zout niet écht nodig.

Verdeel het mengsel over 2 bladerdeegvellen, maak de andere 2 aan 1 kant nat en leg deze op de eerste.
Druk ze goed aan. Leg ze op een met een bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi eventueel met wat fleur de sel.
Bak ze in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Af laten koelen en genieten!

Bekijk ook eens

5 reacties

  1. Op hoeveel graden pop? 🙂
    ik gok 150ºC.

  2. Als je naar de eerste regels van de beschrijving kijkt, staat daar 200°C 🙂

  3. Hoi Lex, vroeg me af of ik ze ook een dag eerder zou kunnen maken

  4. Ja hoor, wel droog bewaren en eventueel de volgende dag nog even in de oven opwarmen.

  5. Hoi Lex, vroeg me af of ik ze ook een dag eerder zou kunnen maken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »