Dit heerlijke Franse gerecht uit Nice heb ik tijdens een motorvakantie in 2013 gemaakt aan de Middellandse Zee.
Voor 2 personen:
½ krop sla
½ krop sla
2 tomaten
½ paprika
2 tenen knoflook
1 sjalot
Olijfolie & azijn
Zout & peper
1 blikje tonijn
Ansjovis (ik houd van veel)
1 lepel mosterd
3 gekookte aardappelen in de schil
2 hardgekookte eieren
We gaan eerst de dressing maken. Snijd de sjalot fijn, vermeng dat met een lepeltje mosterd en olie/azijn in de verhouding 2/1. Maak op smaak met zout en peper.
Snijd een teentje knoflook door, kneus het en wrijf dat over je bord. Verdeel de (gewassen) sla over het bord en verdeel de overgebleven en kleingesneden knoflook over de sla. Snijd de paprika in repen en de tomaten in schijfjes en leg die ook met artistieke hand op het bord. Verkruimel de tonijn en uiteraard giet je het vocht (vol met smaak) ook over het bord. Wat voor de tomaten gold geldt ook voor de in de schil gekookte aardappelen. In schijfjes snijden en verdeel en heers. De gekookte eieren delen we in kwarten en komen er ook bij, evenals de ansjovis. Die kun je in repen over de sla verdelen, je kunt ze uiteraard ook in niet te kleine stukjes snijden en als kleine smaak bommetjes over de sla verdelen.
Nog even de dressing roeren en die eroverheen gieten, stokbroodje erbij en klaar!