Coca Cola drumsticks

Het is altijd maar de vraag of een recept met vlees van een ander gedeelte van het dier tot dezelfde of wellicht betere resultaten komt. Meten is dus weten en zo heb ik i.p.v. chicken wings, drumsticks in Coca Cola bereid. Overigens is de receptuur niet 100% hetzelfde, er zitten een paar kleine aanpassingen in.

voor 4 porties:
900 gr kipvleugels
500 ml Coca Cola, geen Light of Zero er moet suiker in zitten
300 gr donkerbruine basterdsuiker
2 citroenen (het sap daarvan)
4 el sojasaus
4 el tomatenketchup
6 tenen knoflook
2 el sambal badjak
1 grote ui
zout en peper, naar smaak

Verwarm de oven voor op 140°C
Snijd de knoflook heel fijn. Rasp de ui. Pers de citroenen uit.Doe alle ingrediënten (behalve de kip en de cola) in een ovenschaal en roer dit goed door elkaar, voeg ongeveer de helft van de Cola toe, roer goed door zodat de meeste suiker is opgelost en laat een half uurtje op elkaar inwerken.
Voeg de kipvleugels toe en bak in de oven ca. 2 uur. Dan moet de kip gaar zijn. Met een thermometer kun je beoordelen of ze al eerder gaar zijn.

Haal de kip uit de schaal en de saus en verhoog de temperatuur van de oven naar 200°C. Doe de kip in een aparte schaal en bak nog een kwartier.

Schik de drumsticks op een bord en lepel er wat van de saus overheen.

Tip: Je kunt ook ergens halverwege de baktijd een flink aantal soeplepelscheppen saus uit de ovenschaal halen, zeven en deze in een aparte pan op een laag vuur laten indikken, de saus smaakt dan wat geconcentreerder. Je kunt ook met een roux of een bindmiddel naar keuze de saus wat dikker maken, wat een ander effect geeft.

Resultaat: ook deze drumsticks smaken uitstekend, anders maar heel erg lekker. Het vlees is niet hetzelfde dus de opname van de smaak is ook anders. Maar omdat ik de voorkeur geef aan écht kluiven prefereer ik toch de wings.

Bekijk ook eens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »