Grill/BBQ spiesen, maar ook: marinade voor alle soorten vlees

Altijd al gezocht naar die heerlijke zoete, ietwat pittige marinade, waarbij je je vingers aflikt? Lees dan maar eens hier verder 🙂

 
 

Voor 600 gram te marineren vlees:
1 ui
3 tenen knoflook
1 groene chilipeper
1 blikje tomatenpuree
100 ml (koolzaad)olie
1 el boter
1 el zout
1 el donkerbruine basterdsuiker
1 tl paprikapoeder
1 tl Provençaalse kruiden
peper uit de molen naar smaak

De truc bij dit recept is, dat we de tomatenpuree gaan bakken. Dit zorgt ervoor dat het niet zo zurig en bitter is, maar juist zoet wordt. Hoe langer je het bakt, hoe zoeter het wordt.

Snijd de ui, de knoflook en de groene chilipeper fijn. Als je een rode chilipeper wilt gebruiken, ga dan je goddelijke gang. Ik had toevallig een groene en een rode liggen en heb voor de groene gekozen. Met een rode wordt het gerecht ietsje scherper (de rode is een rijpere variant van de groene).

Verhit wat boter in een pan en voeg de tomatenpuree toe en bak dit enige minuten maar laat het niet aanbranden, want dat gebeurt redelijk rap.
Voeg dan de uien, knoflook en chilipeper toe en bak deze mee. Voeg wat olie toe als het te droog wordt. Voeg alle andere kruiden toe en bak deze een aantal minuten mee. Voeg zoveel olie toe, tot het een smeuïge massa wordt en laat het dan afkoelen.

Proef tussendoor goed of de marinade op smaak is en voeg eventueel wat kruiden/zout toe als jouw persoonlijke smaak daar aanleiding toe geeft.

Nu wordt het feest: smeer het vlees (rund, varken, kip) naar hartenlust in en laat het minimaal een dag in de koelkast afgedekt marineren. In dit geval heb ik gekozen voor varkensvlees, wat ik in stukken heb gesneden om spiesen te maken.

Grill, pan, BBQ, oven, eigenlijk is alles geoorloofd.

Bekijk ook eens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »