Heb je ook wel eens van die momenten dat je even staat te zoeken in je keuken en denkt “wat moet ik nou weer eens maken”. Meestal ligt het antwoord om een hoekje te wachten. Gewoon een paar ingrediënten die je in de keuken hebt staan, liggen, hangen en daar wat lekkers van maken. Dat is pas leuk.
Ik had nu wat vis over, wat doe je er mee… bakken, stoven, frituren (al heb ik mijn friteuse al 2 jaar niet gebruikt). Nee we maken er een lekkere hete pasta van!
Voor 2 personen:
- 200 gr tagliatelle
- 300 gr koolvis (heek ofzo, als het maar stevig is)
- 2 el bloem
- 3 tenen knoflook
- 1 chilipeper
- 1 tl viskruiden
- 1 bekertje slagroom
- 4 cl Limoncello
- boter om te bakken
- zout en peper naar smaak
Laat de vis goed uitlekken en dep het goed droog. Snijd het in hapklare stukken. Maak op smaak met zout, peper en viskruiden. Bestrooi het met bloem en zorg ervoor dat de vis overal “gecoat” is.
Snijd de chilipeper en de knoflook fijn.
Verhit wat boter in de pan en bak op een hoog vuur even kort de vis aan alle kanten bruin (kook ondertussen de tagliatelle, als het gen verse is). Bak een minuutje de knoflook en chili mee, blus af met de slagroom en zet het vuur laag, laat het pruttelen. Ik dacht toen dat ik klaar was, niet dus. Even proeven… hé ik mis wat, maar wat. In een ooghoek zie ik de fles Limoncello staan… ach waarom ook niet 🙂
Als de tagliatelle gaar is, doe het dan op een diep bord en meng de saus er doorheen.