Ragù alla Bolognese met verse tagliatelle

Volgens het recept van de Accademia Italiana della Cucina in Milaan. Het is beslist geen recept dat je in goed overleg met je cardioloog gaat maken, maar het smaakt fantastisch!
De ingrediënten
De voorbereiding
De bereiding

voor 6 personen:
500 gr rundergehakt
600 gr tagliatelle
200 gr pancetta
100 gram winterwortel
100 gram bleekselderij
100 gr ui
100 ml rode wijn
200 ml melk
300 ml bouillon
400 gr tomatenblokjes
een stuk Parmezaanse kaas om te raspen
olijfolie
zout en peper

Snijd de pancetta in hele kleine blokjes. Doe dit ook met de bleekselderij, wortel en ui. Verwarm de oven voor op 125°C of gebruik zo hele hippe sudderpan. Kan ook!

Bak de pancetta uit. Als deze bruin is, haal het dan uit de pan. Bak het gehakt rul in dezelfde pan. Haal ook dit eruit als het gebakken is. Bak nu de groente in dezelfde pan. Als dit iets zachter begint te worden, blus het dan met de rode wijn en laat deze verdampen. Voeg dan het gehakt en de pancetta weer toe. Voeg 200 ml bouillon toe en de gehakte tomaten, maak op smaak met zout en peper.
Zet de pan met het deksel erop in de oven of op een heel laag vuur en laat 5-6 uurtjes stoven. Roer af en toe even door. Als het te droog wordt, voeg dan een beetje bouillon toe.
Voeg ongeveer een uur voor het einde de melk toe en roer dit er goed door.

Volg voor de pasta de kookinstructie op de verpakking, of maak het zelf. Ik gebruik verse tagliatelle en dat heeft ca. 2-3 minuten nodig om al dente te worden.

Leg wat van de tagliatelle op een bord en schep niet te veel saus op de pasta. Rasp er eventueel wat Parmezaanse kaas overheen.

Eet smakelijk!

Bekijk ook eens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »