Chimichurri

Argentijnse steaksaus, heerlijk bij alle soorten steak, zowel rund als varken.

Voorlopig klaar nadat olie is toegevoegd
Ruim een halve liter Zuid-Amerikaanse heerlijkheid
De heerlijke ingrediënten
Alles netjes heel klein gesneden
Azijn en water opgekookt toegevoegd

voor 10 porties:
4 chilipepers
8 tenen knoflook
2 uien
4 el fijngehakte peterselie
1 el zeezout
1 tl oregano
1 tl tijm
2 laurierblaadjes
100 ml azijn
100 ml water
200 ml olijfolie

Alle ingrediënten fijnhakken cq. fijnsnijden en samen met het zout in een kom een half uur laten staan.
Azijn en water aan de kook brengen en aan het kruidenmengsel toevoegen. Weer een half uur laten staan.
Al roerend de olijfolie toevoegen.
De ChimiChurri is het lekkerste nadat het een paar dagen gestaan heeft. Maak het dus nìet een uurtje van te voren.

Het kan zijn dat het wat aan de scherpe kant is. Mensen die niet zo graag heel heet willen eten, adviseer ik om eerst de hoeveelheid pepers te halveren en in ieder geval de zaadlijsten te verwijderen.

Bekijk ook eens

1 reactie

  1. […] de champignons in schijfjes en maak de chimichurri zoals beschreven in het recept hier op mijn blog. Haal ruim op tijd de rib-eyes uit de koelkast en […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »