Knoflookgarnalen met cocktailsaus

Één van mijn favoriete garnalenrecepten.

voor 4 porties:
12 black tiger prawns
150 ml extra vierge olijfolie
2 el mayonaise
1 tl zeezout
2 el tomatenketchup
snufje kerrie
1 tl whisky
1 bosje dille
1 bosje koriander
1 bosje peterselie
8 tenen knoflook
1 Spaanse peper
1 citroen

Snijd aan de rugzijde de garnalen in en verwijder het aanwezige darmkanaal (zwart draadje). Verwijder van 4 garnalen de kop, maar gooi die niet weg.
Snijd de verse kruiden fijn (houd wat peterselie voor de garnering achter), de peper in ringetjes en meng deze met de garnalen. Snijd de knoflook fijn en voeg deze ook toe.
Sprenkel de olijfolie erover en voeg de zeezoutkorrels toe. Meng alles goed door elkaar en laat de garnalen een half uur marineren.
Maak de cocktailsaus door de mayonaise en de ketchup, suiker en kerrie te mengen, meng dit goed door elkaar en maak op smaak met een beetje whiskey.
Neem voldoende hete olie en frituur de de garnalenkoppen.
Haal na ca. 4-5 minuten de knapperige garnalenkoppen uit de pan en laat ze uitlekken.
Bak in een andere pan, op matig vuur, de gemarineerde garnalen (geen olie toevoegen). Als de garnalen roze worden, draai ze dan om. Is de andere kant ook roze dan zijn ze klaar.
Doe ondertussen de overgebleven marinade in een pannetje en verwarm de marinade op een laag vuur (mag níet koken).
Leg een takje peterselie op een bord, leg daarop 3 garnalen, 1 zonder en 2 met kop. Snijd een citroen bijna door en schuif die om een garnaal. Nappeer wat van de warme marinade over de garnalen.
Schep een lepeltje cocktailsaus op het bord en “steek” daar een garnalenkop in. Leg er een stukje stokbrood tegen zodat het blijft staan. Garneer verder met stokbrood.
Uiteraard is het niet verplicht om de garnalenkoppen op deze manier te presenteren. Er zijn nog veel meer mogelijkheden: zonder garnalenkoppen, alle koppen, garnalen volledig gepeld, wat je maar wilt.

Bekijk ook eens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »