voor 4 personen:
500 gr kipfilet
500 gr aardappelen
150 gr pancetta
1 grote ui
250 gr champignons
1 groene paprika
200 gr kerstomaatjes
3 tenen knoflook
1 bosje peterselie
250 ml crème fraîche
2 tl kippenbouillonpoeder
geraspte kaas
zout en peper naar smaak
boter om te bakken
Snijd de kipfilet in reepjes, schil de aardappelen snijd deze met een kaasschaaf o.i.d. in hele dunne schijfjes.
Snijd de paprika, knoflook en ui klein en de champignons in schijfjes. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de pancetta in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.
Bak in wat boter de kipreepjes aan en bestrooi ze met zout en peper. Haal ze uit de pan en bak dan de paprika, ui, knoflook en champignons. Doe de kip weer terug in de pan samen met de crème fraîche en de bouillonpoeder. Roer goed door elkaar en laat iets inkoken. Roer op het einde de verse peterselie erdoor en maak op smaak met zout en peper.
Verhit de oven voor op 200°C
Schep in een lasagneschaal wat van de saus, een paar halve kerstomaatjes en wat plakjes pancetta. Bedek dit met een laagje dunne aardappelen.
Doe dit laag voor laag en eindig met een laagje saus. Strooi hierover de geraspte kaas en bak dit in de oven gedurende 25 minuten, of totdat de kaas de gewenste bruining heeft.