Mosselen 2x

Een avondje mosselen eten in 2 smaken.

voor 2 personen
3 kg mosselen
1 grote ui
1 venkelknol
2 wortelen
2 tomaten
1 paprika
1 chilipeper
6 tenen knoflook
50 gr mascarpone
4 el olijfolie
50 ml Hoegaarden rosébier
50 ml witte wijn
1 bos platte peterselie

Snijd de venkel, ui, paprika en wortel in grote stukken. Snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.
Was de mosselen en verwijder eventuele baarden. Als er mosselen zijn die open blijven: even op het aanrecht tikken. Blijven ze open: weggooien! Na het koken: degene die dichtblijven: weggooien! Één enkele mossel kan een hele avond plezier letterlijk en figuurlijk bederven.

Smaak 1:
verhit wat olie in een grote pan en bak daarin de wortelen en de helft van de venkel, ui en knoflook. Blus met het rosébier en doe de deksel op de pan. Schud na een paar minuten om en voeg de mascarpone toe. Als alle mosselen geopend zijn, zijn ze gaar. Niet langer op het vuur laten staan, anders worden het rubberballetjes. Strooi wat peterselie erover.

Smaak 2:
verhit wat olie in een grote pan en bak daarin de tomaten, paprika en de chilipeper en helft van de venkel, ui en knoflook. Blus met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Schud na een paar minuten om. Als alle mosselen geopend zijn, zijn ze gaar. Niet langer op het vuur laten staan, anders worden het rubberballetjes. Strooi wat peterselie erover.

Ik heb het avondje mosselen compleet gemaakt met stokbrood, chimichurri, knoflookboter, gemengde sla met mosterd-honingdressing en wijn, veel witte wijn!

Bekijk ook eens

1 reactie

  1. Klinkt goed, gaan zeker we een keer proberen (we zij grote mosseleters, de baas van 4 eet ook bijna een volwassenen portie weg)
    in inderdaad… net als vis moeten mosselen goed zwemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »