Oliebollen

Gewoon standaard, zonder poespas, als je wilt kun je wat rozijnen en/of krenten toevoegen

voor 30 stuks:
500 gr bloem
500 ml melk
150 gr krenten (optioneel)
50 ml bruine rum (optioneel
50 gr suiker
14 gr droge gist
50 gr boter
1 ei
1 tl zout

Meng de gist met wat melk.
Doe de bloem in een kom en vermeng dit vanuit het midden met achtereenvolgens de opgeloste gist, zout, suiker, eierdooiers en de boter. Giet, onder voortdurend roeren, beetje bij beetje de melk erbij en zorg dat dit uiteindelijk klontvrij is.
Laat het beslag onder een vochtige doek op een niet te koude plaats 2 uur rijzen.

Breng olie op 180 graden en schep met 2 lepels of een ijsbolletjestang de oliebollen in de fruituur en bak ze goudbruin.

Wil je iets uitgebreider, doe er dan 50 gram (gewelde) rozijnen en/of appels, abrikozen door of… of… of…

Bekijk ook eens

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »