Gewoon standaard, zonder poespas, als je wilt kun je wat rozijnen en/of krenten toevoegen
voor 30 stuks: 500 gr bloem 500 ml melk 150 gr krenten (optioneel) 50 ml bruine rum (optioneel 50 gr suiker 14 gr droge gist 50 gr boter 1 ei 1 tl zout
Meng de gist met wat melk.
Doe de bloem in een kom en vermeng dit vanuit het midden met achtereenvolgens de opgeloste gist, zout, suiker, eierdooiers en de boter. Giet, onder voortdurend roeren, beetje bij beetje de melk erbij en zorg dat dit uiteindelijk klontvrij is.
Laat het beslag onder een vochtige doek op een niet te koude plaats 2 uur rijzen.
Breng olie op 180 graden en schep met 2 lepels of een ijsbolletjestang de oliebollen in de fruituur en bak ze goudbruin.
Wil je iets uitgebreider, doe er dan 50 gram (gewelde) rozijnen en/of appels, abrikozen door of… of… of…